#громадськемісце В органах Волинської обласної прокуратури інвалідність мають двоє працівників і вона тимчасова #суми #sumy

В органах Волинської обласної прокуратури інвалідність мають двоє працівників і вона тимчасова

Серед працівників Волинської обласної прокуратури є двоє працівників з інвалідністю, а ще три десятки отримують пенсію за вислугу років.

Про це повідомляє сайт новин Волині Конкурент з посиланням на інформацію надану Волинською обласною прокуратурою.

На тлі нещодавніх скандалів у медіа щодо встановлення прокурорам груп інвалідності та отримання пенсійних виплат у відомстві пояснили, яка ситуація із волинськими прокурорами.

«В органах Волинської обласної прокуратури два прокурорських працівники (з них – одна жінка) є особами з третьою групою інвалідності, яка їм встановлена тимчасово, а не довічно», – зазначає пресслужба обласної прокуратури.

Як повідомила виконувачка обов’язків начальника відділу кадрової роботи й державної служби обласної прокуратури Наталка Мурахевич, жоден із керівників органів обласної прокуратури чи їх структурних підрозділів не мав і не має встановленої групи інвалідності.

Разом з тим акцентують: жоден волинський прокурор не отримав групу інвалідності з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Окрім того, за даними відомства, зараз на розгляді МСЕК немає жодних документів щодо встановлення прокурорам груп інвалідності.

Як резюмують у повідомленні, деякі прокурори й справді отримують пенсії. Проте вони не виплачуються через отриману інвалідність, а за вислугу років.

Довідково:
За даними Пенсійного фонду України, право на пенсію за вислугу років незалежно від віку мають працівники прокуратури, які на день звернення за призначенням такої пенсії мають не менше 25 років вислуги, у тому числі стажу роботи на посадах прокурорів не менше 15 років.
Працівникам, які не мають вислуги 25 років, але відпрацювали на посадах прокурорів не менше 15 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки, 30 років – жінки, пенсія за вислугу років призначається після досягнення чоловіками віку 57 років, жінками – 55 років.

ДЖЕРЕЛО