#громадськемісце У Глухові попрощалися із захисником Євгеном Усмановим #суми #sumy

У Глухові попрощалися із захисником Євгеном Усмановим

Сьогодні, 22 жовтня, Глухівська громада зібралася, щоб провести в останню путь свого героя — Усманова Євгена Вікторовича (21.05.1983 – 21.10.2024), який віддав своє життя, захищаючи незалежність і свободу України.

Церемонія прощання відбулася з усіма військовими почестями, у присутності рідних, близьких, друзів, бойових побратимів та мешканців громади.

Цей трагічний день став важким випробуванням для всієї громади.

У своїх виступах присутні відзначили, що Євген назавжди залишиться в пам’яті як Герой, який віддав найцінніше — своє життя, заради майбутнього України.

Цей день назавжди залишиться у серцях громади як день скорботи та вшанування відваги і честі справжнього сина своєї землі.

Євген народився 27 травня 1983 року в селі Горіле. Він виріс тут, серед простих і щирих людей, які з дитинства прищепили йому любов до праці та техніки. Навчання в місцевій школі стало для Євгена початком його інтересу до механіки та конструювання, що в майбутньому стало основою його життя.

Він також виділявся любов’ю до фізики, яка допомагала йому краще розуміти принципи роботи різних механізмів. Ці знання і захоплення технікою стали для нього справжнім покликанням.

Євген закінчив Глухівське вище професійно-технічне училище №15, де здобув професію електрогазозварника. Однак його захоплення технікою почалося значно раніше. З раннього дитинства Євген був відомий своїми вміннями ремонтувати та конструювати. Він міг самостійно зібрати велосипед, мотоцикл або іншу техніку, чим часто захоплював друзів і знайомих. Його пристрасть до механізмів була безмежною, і ремонт автомобілів приносив йому особливе задоволення.

У лютому 2024 року він пішов до лав Збройних Сил України. Там його талант і знання знайшли нове застосування – він став оператором безпілотних літальних апаратів (БПЛА), де його навички конструювання і технічного мислення були необхідними. Служив Євген на Донеччині, у самому серці бойових дій, відстоюючи свободу та незалежність рідної землі.

Його смерть стала великою втратою для всієї громади. Він залишив по собі світлу пам’ять як талановитий фахівець, щирий друг і справжній патріот своєї країни.

У Героя залишились мати, батько, старший брат та племінники, повідомили в мерії Глухова.

Слава ЗСУ! Слава Україні!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

ДЖЕРЕЛО