#громадськемісце “Сумиобленерго” роз’яснює ситуацію з відключеннями під час ГПВ та ГАВ #суми #sumy

“Сумиобленерго” роз’яснює ситуацію з відключеннями під час ГПВ та ГАВ

Сумські енергетики отримують звернення про те, що час відключення за конкретною адресою інколи не співпадає з графіком погодинних відключень, опублікованим АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО”.

Учора внаслідок масованої атаки російської армії на енергетику України по всіх областях вводилися екстрені відключення електроенергії (як і сьогодні).

Протягом доби, як і зараз, діють одночасно – ГАВ і ГПВ.

Тому, якщо за графіком погодинних відключень у Вас має бути світло, а його нема, за Вашою адресою може бути вимкнення електроенергії за графіком аварійних відключень.

Номер черги за ГПВ не співпадає із номером черги за ГАВ. Усі споживачі електроенергії в Сумській області рівномірно розподілені на 6 черг за ГПВ і на 10 черг за ГАВ.

Черга при ГАВ відображається НА МОМЕНТ ВІДКЛЮЧЕННЯ в реальному часі на сайті АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» в розділі «Споживачам»-«Відключення» за Вашою адресою чи номером особового рахунку: https://www.soe.com.ua/spozhivacham/vidklyuchennya.

Нагадаємо, в розділі “Споживачам-Відключення” на сайті АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО”: https://www.soe.com.ua/spozhivacham/vidklyuchennya, ввівши свою адресу (або ж особовий рахунок),

Ви можете також дізнатися про номер своєї черги для ГПВ.

Свою чергу ГПВ та будь-яку інформацію за Вашою адресою чи особовим рахунком можна також дізнатися, зателефонувавши до кол-центру АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО” за безкоштовними цілодобовими номерами 0 800-300-247 або 0 542 659 659.

Також графіки погодинних відключень тепер відображені в зручному форматі в особистому кабінеті E-Svitlo (Перегляд-Відключення): https://sm.e-svitlo.com.ua.

Такий формат є і в мобільному додатку E-Svitlo СУМИ! Зайдіть в Play Маркет та оновіть додаток, щоб опція стала доступною для Вас.

Ще одна причина можливих розбіжностей – зміна черги при застосуванні ГПВ (за конкретною адресою). Графіки погодинних відключень розроблені для схеми нормального режиму роботи енергетичної системи. Але тривають постійні обстріли прикордоння Сумщини, в результаті яких пошкоджуються енергетичні об’єкти та мережі. Також мають місце пошкодження обладнання з технічних причин і виведення його в ремонти. Тому фахівці енергокомпанії часто заживлюють споживачів по резервних лініях електропередачі. Ці лінії можуть підпадати під іншу чергу ГПВ на час врегулювання ситуації (тобто – тимчасово).

Тому, якщо Ви спостерігаєте розбіжність черги ГПВ за Вашою адресою, можете звернутися до кол-центру АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО” за безкоштовними цілодобовими номерами: 0 800 300 247 або 0542 659 659.

Окрім ГПВ, бувають ще планові та аварійні знеструмлення.

Про аварійні знеструмлення можна дізнатися в тому ж розділі – “Поточні аварійні вимкнення”.

Інформацію про планові знеструмлення, можна теж переглянути в розділі Споживачам-Відключення-Планові відключення: https://www.soe.com.ua/spozhivacham/vidklyuchennya.

▫️Зареєстровані в особистому кабінеті Е-SVITLO споживачі, отримують попередження про планові знеструмлення на пошту (якщо вказували її при реєстрації).

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

ДЖЕРЕЛО