#громадськемісце Сумчанам розповідають, як отримати компенсацію за пошкоджене внаслідок атаки “шахедів” майно #суми #sumy

Сумчанам розповідають, як отримати компенсацію за пошкоджене внаслідок атаки “шахедів” майно

У Сумах працює одразу два штаби з ліквідації наслідків ворожої атаки 22 жовтня.

На місці події на вул. Василівська в автомобілі оперативного штабу працюють перший заступник міського голови Артем Кузнецов, представники штабу та структурних підрозділів міської ради, які приймають заяви на обстеження пошкодженого житла та консультують з інших питань.

Представники ГО «Проліска» готуються видавати місцевим жителям, житло яких було пошкоджено, будівельні матеріали та, за потреби, інші речі першої необхідності.

Волонтери БФ «Право на захист» обійдуть пошкоджені обістя, де мешкають літні люди чи особи з інвалідністю, та зареєструють мешканців на отримання виплати в розмірі 10,8 тис. грн на кожного члена родини.

Решта постраждалих можуть зареєструватись на отримання цієї допомоги сьогодні та завтра в школі № 27. Там із мешканцями пошкоджених у цьому районі будинків поспілкувались керівник робіт із ліквідації наслідків НС Станіслав Поляков, начальник управління муніципальної безпеки Віталій Дейниченко, директор департаменту соціального захисту населення Тетяна Масік, представники департаменту інфраструктури міста.

Вони роз’яснили порядок фіксації пошкоджень і руйнувань та отримання допомоги.

Волонтери БО «БФ «Карітас – Суми» працюють з постраждали в питанні надання будматеріалів для закриття пошкоджень, БФ «Право на захист» – реєструють на отримання грошової допомоги, повідомили в мерії Сум.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

ДЖЕРЕЛО