#громадськемісце Роспропаганда: «армія рф розбила під суджею загін українського спецназу, який складався з найманців» #суми #sumy

Роспропаганда: «армія рф розбила під суджею загін українського спецназу, який складався з найманців»

Брехня: під час боїв у курській області, російські з’єднання знищили тисячі найманців з американської ПВК Forward та декілька сотень одиниць техніки. Ці нісенітниці з посиланням на кадирівського бойовика з підрозділу «ахмат» тиражують псевдоЗМІ кремля і пропагандисти у Telegram.

Правда: цей вкид є розвитком сюжету російської пропаганди про масове залучення «найманців з країн НАТО» до бойових дій на боці України.

Над цим сюжетом російські фейкороби працюють з 2014 року. Він потрібен кремлівській пропаганді для просування наративів про «зовнішнє управління» в Україні й боротьбу з агресією НАТО.

путінська пропаганда вигадує «західних найманців» для того, що пояснювати поразки росіян та успіхи українців, яких вона десятиліттями висміювала.

Щодо Forward Observations Group, то це бренд тактичного спорядження і засобів тактичної медицини, заснований американським ветераном Дерріком Бейлзом. «Приватною військовою компанією» його називають лише російські так звані чиновники та російські дезінформатори, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

ДЖЕРЕЛО