#громадськемісце Тростянеччина провела в останню путь загиблого героя Олександра Кожушка #суми #sumy

Тростянеччина провела в останню путь загиблого героя Олександра Кожушка

Тростянецька громада понесла тяжку, непоправну втрату: захищаючи нашу рідну Батьківщину від російських окупантів, під час виконання бойового завдання в Суджанському районі Курської області загинув наш земляк – Кожушко Олександр Олександрович.

Сьогодні у Тростянці, на цвинтарі по вул. 93 Бригади, відбулася церемонія прощання та поховання нашого Героя.

Життя справжнього патріота, надзвичайної та світлої людини, воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі, обірвалося 17 жовтня 2024 року. Під час під час виконання бойового завдання за призначенням під час воєнних дій між силами оборони та позиціями держави-агресора він отримав поранення, несумісні з життям…. Тростянецька громада втратила одного з найдостойніших своїх мешканців, невтішна мама – єдиного сина, свою опору і надію…

Олександр народився 19 січня 1996 року у м. Тростянець. Тут він і виріс, закінчив місцеву школу №4, влаштувався на роботу на шоколадну фабрику, де працював у одному цеху з мамою, на бісквітній лінії. Учителі та однокласники запам‘ятали його товариським, розумним, порядним, людяним та патріотичним. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він добровольцем пішов до лав Збройних Сил України.

Старший солдат Кожушко Олександр Олександрович служив командиром 2-го десантно-штурмового відділення 2-го десантно-штурмового взводу 6-ої десантно-штурмової роти 2-го десантно-штурмового батальйону 80-ої окремої десантно-штурмової Галицької бригади, де проявив себе мужнім, сміливим та відважним воїном, безстрашним та авторитетним командиром.

Тростянчани створили живий коридор, щоб віддати останню шану воїну, який захищав усіх нас від російських загарбників, котрі посягнули на нашу рідну українську землю, а на цвинтарі пройшла прощальна церемонія за участю бойових побратимів, рідних і близьких людей.

У траурній церемонії взяли участь: керівний склад та працівники Тростянецької міської ради, комунальних підприємств, учителі міської школи №4, однокласники загиблого воїна, його друзі та небайдужі мешканці нашого міста.

На честь загиблого воїна військові здійснили три залпи, а військовослужбовці передали матері загиблого жовто-синій стяг…

Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

ДЖЕРЕЛО