#громадськемісце Укрзалізниця закупить “Інтерсіті” за 400 млн доларів #суми #sumy

Укрзалізниця закупить “Інтерсіті” за 400 млн доларів

Акціонерне товариство “Укрзалізниця” планує купити 20 потягів “Інтерсіті” за 400 млн доларів до 2028 року.

АТ «Укрзалізниця» планує розширити парк швидкісних поїздів «Інтерсіті» ще на 20 моделей Hyundai Rotem, повідомив в інтерв’ю Forbes Ukraine керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський. Вони дадуть змогу перевозити до 6 млн пасажирів на рік.

  • Зараз український уряд веде активні перемовини з представниками Кореї щодо потенційної закупівлі додаткових потягів виробника Hyundai. 
  • За попередніми домовленостями, один поїзд коштуватиме близько $16 млн. Загальна вартість програми становитиме приблизно $400 млн, включаючи сервісне обслуговування, повідомив Перцовський. 

  • Перші потяги корейський виробник зміг би надати вже за 18–24 місяці після підписання угоди, сказав голова пасажирського напряму УЗ. Усі 20 експресів можуть з’явитися в Україні впродовж 3–4 років. 

  • 20 потягів «Інтерсіті» зможуть забезпечити перевезення 5–6 млн пасажирів на рік.

Контекст

Перші 10 міжрегіональних електропоїздів виробництва компанії Hyundai Corporation Україна придбала у 2012 році до футбольного чемпіонату «Євро-2012», що проходив в Україні та Польщі. 

У складі електропоїзда девʼять вагонів: три вагони першого класу та шість вагонів другого класу, з яких один має буфет для пасажирів.

Вагонний парк «Укрзалізниці» щороку скорочується на 5–7%, через те що вагони досягають граничного віку, також повідомив в інтерв’ю Forbes Перцовський. Середній вік вагонів УЗ – 31 рік.

До 2028 року може статись так, що УЗ буде здатна задовольняти лише третину попиту. «Оскільки на той час на ходу залишиться лише третина парку», – пояснив Перцовський.  

За перше півріччя «Укрзалізниця» перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік, – 13,3 млн. За останній рік до повномасштабного вторгнення Росії УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

ДЖЕРЕЛО